Hej vänner ❤️

Nu är jag 39. Det är mindre än ett år kvar till jag är 40. Skillnaden mellan att vara 20 och 40 är oväntat liten. Då pratar jag om känslan, hur man känner sig.

Den enda skillnaden är att jag är mer erfaren av livet, och därav bitter. No joke. ? Alltså som 20 åring var man onekligen rätt naiv och godtrogen. Rätt galen och härlig också, spontan och rätt knäpp. Well. Nu  – mycket mindre naiv och godtrogen, mindre galen och härlig. Spontan och knäpp är jag dock fortfarande  haha som tur är. Men det är skönt att vara bitter, speciellt vad gäller vissa saker. Det handlar om att man genom livserfarenhet lärt sig säga nej tack till vissa onödigt energikrävande saker som inte ger något tillbaka. Lite mer skin på näsan som det brukar kallas  kunna stå upp för sig själv. Can’t wait to get even more bitter i det fallet. Bry sig mindre om att vara folk till lags och inser att man måste och kan omöjligen bara älskad av exakt alla. Men jag är fortfarande så pass ungdomlig att jag fortfarande helst vill vara det.. Hihi. ?Men det är faktiskt en rätt skön känsla att kunna säga tack men nej tack till något man inte vill, och att säga till någon som kommer med random sexistiskt/rasistiskt/homofobt/annat ointelligent skämt eller uttalande att;det där är inte ok. Sånt kan jag känna mig stolt över och lite glad över mig själv länge.

Att jag de senaste 10 åren varit så hårt och allvarligt drabbad av endon har ju också lett till viss bitterhet, det vore lögn att säga något annat. Men har också gett mig en hel del livserfarenhet och insikter.

Som en del av min födelsedag firade/belönade jag mig själv genom att åka upp till Stockholm och hälsa på min bästa vän Anna, och min självutnämnda “extramamma” Brita samt ett kort men själavärmande besök i Nyköping på vägen hem hos Katarina med familj. Jag hade önskat mig bensinpengar av Sven och Siv vilket jag fick och jag hade några fantastiska dagar som jag kommer leva länge på. Skönt att ha så bra vänner. Förutsättningarna för att jag skulle orka var ju att jag på de ställena jag stannar på, kan slappna av och vila. Men det tar ändå lång tid att återhämta mig efter en sån lång utflykt. Men såååå värt!

Min födelsedag firande jag med släkten helgen efter. Jag hade bakat för mig mycket avancerade bakverk; piña colada cupcakes. Mysigast var att få en liten egen pysselstund med mina syskonbarn. Men självklart kul att träffa varenda en. ❤️

1543484418723