Hej vänner.

Jag går just nu en kurs som kallas det inte helt enkla smidiga namnet; kulturunderstödd rehabilitering

Det är iallafall roligare än vad det låter. Det är ett gäng tanter och jag, som träffas 2 gånger i veckan under ca 3 timmar och gör olika saker enligt programmet.

PhotoEditor_20181103_094321752

Kulturella kreativa saker som keramik, dans, “grön slöjd”, och skrivar övningar med författare. En gång var vi till och med på teater.

Det är roligt, men tanterna är ganska oregelbundna i sin närvaro. Vi ska normalt vara 8 stycken, men det har nog aldrig hänt utan det brukar max vara 3 stycken per tillfälle. Jag och en Birgitta är stammisarna. Varje gång dricker vi också kaffe, som en viktig del av kursen ?

Men nu är det inte många gånger kvar och efter det vet jag inte vad som är tanken… Men ska träffa min läkare Magnus i början av december och då får vi kolla läget. Ja det är via vården, min rehabsamordnare Jennifer var det som presenterade kursen för mig. Det är liksom en kurs inför att börja arbetsträna, för långtidssjukskrivna. Att komma ut regelbundet, att träffa folk på ett positivt sätt (kanske kan vara svårt att föreställa sig men har en varit sjukskriven länge så är det lätt att utveckla viss folkskygghet, samt att man känner sig osäker och rädd för att testa nya saker). Allt vi gör på kursen är helt utan krav och man får göra efter sin förmåga. Finns också alltid möjlighet att gå ifrån och vila i olika vilrum.

Som ni förstår passar denna kurs mig mycket bra. Kreativt “testa på” och kaffedrickning är helt i min smak. ☕?????