Idag var det riktigt fantastiskt väder, som en vacker dröm, utan minsta överdrift. Vintervitt med krispighet och full strålande sol från klarblå himmel och några minusgrader. Vackrare kan det sällan bli.
Så jag tog mig ut i skidspåren. Efter några dagar av sjukdom och återhämtning, behövdes påfyllning av syre! Åkte på IKHPs spår idag, för även om Hallby brukar ha bäst skidspår – och med det menar jag bäst/snabbast på att fixa, pista och ha bäst möjliga utbud – så visste jag att under de förutsättningarna som var just idag har nog de flesta ställen bra spår. JA, och på IKHP, på Huskvarnaberget, var det trots det fantastiska vädret och veckodagen – lördag när många är lediga – inte trångt i spåren alls! Det är så skönt! Det var väldigt mycket folk ute sist jag åkte på en lördag (med mulet väder) i Hallby. Så idag var nog min mest lyckade skidåkning på år.

 

1

2

3

4

5

6
Långt åkte jag med mot vad jag brukar, (jag åkte en bit på det blå spåret) men det var nog för att det var så fantastiskt vackert, samt skönt att komma ut 😉
Ganska kuperat ändå, men jag ramlade bara 2 gånger tror jag, det syns på en bild här där det kommit lite snö på linsen. Det svåraste är utan tvekan att svänga i nedförsbacke när spåren är “nedslitna” eller vad man ska kalla det när de som kan bromsa gör det, genom att sätta ut en skida snett och liksom dra, då drar man ju “sönder” spåren men inget fel i det för det är ju så man gör. Men jag kan inte bromsa så bra än, jag har nyss lärt mig att svänga utan spår eller med svaga spår.
Men ja, det gick som sagt mycket bra. Nu kommer jag nog behöva vila mig och känna av lite klassisk träningsvärk dessutom ett par dagar. Men det hoppas jag och tror det blir värt.

Sen gick jag lite med Bender också, min prins. King of Huskvarna! (ifall någon skulle tveka – så ser man iaf det på bilden här nedan att han är av adligt påbrå) 😉

7