Här kommer några bilder från i Lördags när jag och Bender var i Huskvarna och sedvanligt på Huskvarnaberget. Vi plockade lite blåbärsris som sedan blir ju så fin och praktisk utfyllnad till simpla lilla matbutiks-tulpanbuketten. Jag har gått lite lös på “doodles” som lite typ – telefonklotter – penslar, till mitt fotoredigeringsprogram. Jag gillar den enkla personliga, lite handstil, klotter-doodles aktiga stiden. När jag hämtar nya typsnitt har jag ofta “handwritten” som sökord. När det gäller grafisk design gillar jag även lite vintage, slitna skyltar och emblem mm. Gillar när det kan se lite slitet och nött ut… Det gäller även min inredningsstil – fast där gillar jag även pasteller – helst i grönt och lila och lite gult, gärna lite prickigt…hehe ja snart är det påsk. (här svävar associationsleden fria hihi)
Men ääään, så är det viiiinteeeeer (sov du lilla videung) och om jag orkar i helgen kanske det blir en minikort skidsväng igen!

bender

blå

tul
Ibland kan jag fundera över vad för slags jobb som skulle kunna kombinera grafisk design med kanske fotoredigering, blommor och växter kanske djur, och som man kan jobba både hemifrån och på kontor typ och som inte är under tidspress. Då kommer jag fram till att ett exempel skulle kunna vara att jobba på någon form utav blomsterbutik, och jobba med deras marknadsföring. Kanske sköta deras Facebooksida och eller reklamutskick. Kanske en blogg/Instagram eller så.

Det var ju så jag först började när jag flyttade ner till Jönköping. Jag tog en del bilder på Höglunds handelsträdgård, vilket de använde några men sen drog högsäsongen igång på allvar och det prioriterades ner.
Sen var jag ju om ni minns på Hem i Harmoni, med Therese och där gjorde jag faktiskt riktigt mycket. Skötte deras Facebooksida, gjorde loggo och reklamutskick. Fick tom göra original till tidningsutskick, till tidningens besvikelse för det är ju en ganska fet inkomst för dem annars.
Senare hos Nadya på Blomsterjouren så var det verkligen inte någon prio att lägga ner ett enda öre på marknadsföring, än mindre min tid för jag ska ju vara i kassan i butiken, inte sitta hemma vid datorn. Däremot fick jag ju gärna jobba och ta bilder mm på min fritid och redigera dem och – eventuellt få dem “godkända” om hon ville tex lägga upp på Facebook eller så. Detta utan vare sig credd eller ens en halvvissen blomma för jobbet. Så nej tack.
Däremot fick jag ju lite spelrum för min kreativitet på annat sätt i butiken bla floristjobb med buketter och binderier samt skyltning och vad man ville fronta i butiken, och möjligheter att planera dagen som jag ville eftersom jag nästan alltid var själv i butiken så det fungerade bra ändå.

 
Om jag i framtiden ska få arbetsträna igen eller praktik eller vad det nu ska vara, kanske man kan börja kisa lite på reklam och grafisk design-världen igen. Men det ligger i framtiden, inget som är aktuellt än iaf. Men man kan ju fantisera.