Det var i tassen han hade ont, Bender. Så konstigt, jag tyckte jag hade kollat så noga, klämt och känt men inte märkt nått. Men sen när veterinären rakade av pälsen på tassen… (Bender har jätte mycket päls på tassarna, han har som utsvängda 70-tals braller a la John Travolta!)

…När hon rakat bort pälsen där såg man hur ena tån på tassen var 3-4 ggr så stor som de andra och väääldigt röd(!). Infektion. Auooow. Stackars Bender…. Nu har han bandage och ska äta smärtstillande och  penicillin i en vecka. Dessutom har han varit väldigt groggy ikväll från att varit nedsövd och fått en rejäl premiärdos medicin hos veterinären.

Mitt mattehjärta bultar hårt för Bender idag, men det var lite roligt för jag fick assistera veterinären att lyfta, hålla, raka…. och coolast av allt – ha på mig en “röntgenväst” (blytung) och hålla Benders tass när den skulle röntgas.

En trött Bender vilar ut efter en kämpig dag.