Endometrios
januari 2019
M T O T F L S
« Dec   feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Arkiv
HÅLLBART fiske

Archive for januari, 2019

En månad efter

torsdag, januari 31st, 2019

Hej vänner?

En månad i efterskott kommer bilder från jul och nyår.

Julen spenderades hemma i Mullsjö med föräldrarna och Janets familj.

Nyår var jag hos min kompis Jacke, vars pappa bor i Hjo, så hela egentligen Hjo-gänget var där, samt en nygammal kille som har bott i Japan några år. Han hade med sig sin tjej hem och de bor i Skövde nu. Jag vet inte om hon har fått uppehållstillstånd osv men iaf är det på G. Hon, japanska flickvännen heter Rumiko och hon hade i sin tur med dig två vänner som va på besök från Japan. Så det var jätteroligt att träffa dem. ARIGATO

Bender klarade av Nyåret helt ok. Han och jag spenderade själva tolvslaget nere i Jackes pappas källare I ett torkrum, för där var det som mest ljudisolerat. Men skålade via snapchat med mamma och Janet mm. Det var speciellt men mysigt.

 

De tre övre bilderna är från jul i Mullsjö och de undre från Nyårsafton i Hjo

1546982180414

Dagens lärdom
Försökt lära mig lite om "Kulturell appropriering" Det betyder någonting i stil med att en person eller ett företag som tillhör en kultur av hög status anammar någonting från en kultur av lägre status. Högst status har ju vår kultur här i västvärlden. Så ett exempel på kulturell appropriering skulle kunna vara när en vit person av västerländsk kultur och utseende har dreadlocks, som ju är av afro/jamaicanskt ursprung vars kultur har lägre status. Samma sak med företag som säljer tex maskeraddräkter bla och förlöjligar eller förenklar en kultur och bygger fördomar och i förlängningen rasism. Men det finns många olika åsikter i frågan och inte minst vad gäller vad som är ok och inte ok. Men läste i bloggen "vardagsrasismen" (kan inte länka här men googla så hittar ni) en ganska bra sammanfattning om hur man kan undvika "KA" "En tumregel är helt enkelt att vara försiktig med att använda kulturella attribut en ser att personer från kulturen inte själva kan använda utan att möta fördomar och rasism. Kan inte de använda sina egna kulturella attribut bör nog inte du göra det heller." Intressant och man bör lära sig mer om detta!
Webbshop
Min och mammas blogg- och webbshop för lantlig romantisk inredning!