Endometrios
september 2018
M T O T F L S
« aug   okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arkiv
HÅLLBART fiske

Archive for september, 2018

Höstbad

måndag, september 17th, 2018

Hej vänner.

Hösten är här, med svampar och bär. Så brukar mamma sjunga. Och ja, its a fact. Det är höst. Det kan fortfarande bli varma sköna dagar…. men nätterna är kalla nu. Jag tror många tycker det är skönt med höst nu efter denna extrema heta sommar.

Men en som inte fått så stark höstfeeling ännu det är Bender. Idag simmade han i en sjö. En sjö som heter ett fint namn nämligen Vidöstern strax utanför Värnamo. Själv tror jag faktiskt inte jag kommer bada mer i år. Inte för att jag egentligen tycker att det är för kallt, utan på grund av ständigt återkommande urinvägsinfektioner. Dumt att chansa då. Men lovar inget. Blir suget för stort sååå ??❤️

1537220407083

Kram frånVero❤️

Ny mobil

fredag, september 14th, 2018

Hej fina vänner

Nu har ett problem löst sig. Inte datorn och inte heller Photoshop som jag ju supersaknar att redigera i. Men. Fick en behövlig puff av mamma när min mobil krånglade extra mycket och det gick inte att ringa på den. Då åkte vi och pratade med Tre, på A6 (orka skriva nya namnet asecs) och inte på Samsung som jag tänkte, men på en Huawei kunde jag få en ny mobil med till någon tia lägre i månaden än vad jag har haft hittills. Men med den inte helt orelevanta skillnaden att den nya mobilen är just ny, och troligen också fungerar som den ska! ?

Så nu bunden till Tre istället för Telenor i 24 månader. Men mamma och pappa är nöjda med Tre så….

Nya mobilen verkar bra, lite ovant men bra! 64 GB istället för 16. Dessutom funkar touchscreenen på heela skärmen. Wow??

Den kan ta bra bilder och med allt det minnet finns ju mängder med fotoredigeringsappar jag kan testa. På bilden nedan (tagen igår) har jag använt appen LightX.

1536918504584

Det är så mysigt att få hämta Miranda på förskolan. Nu ska jag strax gå dit igen och hämta❤️ Vi hörs snart igen vänner.

 

Dagens lärdom
Försökt lära mig lite om "Kulturell appropriering" Det betyder någonting i stil med att en person eller ett företag som tillhör en kultur av hög status anammar någonting från en kultur av lägre status. Högst status har ju vår kultur här i västvärlden. Så ett exempel på kulturell appropriering skulle kunna vara när en vit person av västerländsk kultur och utseende har dreadlocks, som ju är av afro/jamaicanskt ursprung vars kultur har lägre status. Samma sak med företag som säljer tex maskeraddräkter bla och förlöjligar eller förenklar en kultur och bygger fördomar och i förlängningen rasism. Men det finns många olika åsikter i frågan och inte minst vad gäller vad som är ok och inte ok. Men läste i bloggen "vardagsrasismen" (kan inte länka här men googla så hittar ni) en ganska bra sammanfattning om hur man kan undvika "KA" "En tumregel är helt enkelt att vara försiktig med att använda kulturella attribut en ser att personer från kulturen inte själva kan använda utan att möta fördomar och rasism. Kan inte de använda sina egna kulturella attribut bör nog inte du göra det heller." Intressant och man bör lära sig mer om detta!
Webbshop
Min och mammas blogg- och webbshop för lantlig romantisk inredning!