Endometrios
december 2018
M T O T F L S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Arkiv
HÅLLBART fiske

Archive for the ‘Vardag’ Category

39

torsdag, november 29th, 2018

Hej vänner ❤️

Nu är jag 39. Det är mindre än ett år kvar till jag är 40. Skillnaden mellan att vara 20 och 40 är oväntat liten. Då pratar jag om känslan, hur man känner sig.

Den enda skillnaden är att jag är mer erfaren av livet, och därav bitter. No joke. 😜 Alltså som 20 åring var man onekligen rätt naiv och godtrogen. Rätt galen och härlig också, spontan och rätt knäpp. Well. Nu  – mycket mindre naiv och godtrogen, mindre galen och härlig. Spontan och knäpp är jag dock fortfarande  haha som tur är. Men det är skönt att vara bitter, speciellt vad gäller vissa saker. Det handlar om att man genom livserfarenhet lärt sig säga nej tack till vissa onödigt energikrävande saker som inte ger något tillbaka. Lite mer skin på näsan som det brukar kallas  kunna stå upp för sig själv. Can’t wait to get even more bitter i det fallet. Bry sig mindre om att vara folk till lags och inser att man måste och kan omöjligen bara älskad av exakt alla. Men jag är fortfarande så pass ungdomlig att jag fortfarande helst vill vara det.. Hihi. 😉Men det är faktiskt en rätt skön känsla att kunna säga tack men nej tack till något man inte vill, och att säga till någon som kommer med random sexistiskt/rasistiskt/homofobt/annat ointelligent skämt eller uttalande att;det där är inte ok. Sånt kan jag känna mig stolt över och lite glad över mig själv länge.

Att jag de senaste 10 åren varit så hårt och allvarligt drabbad av endon har ju också lett till viss bitterhet, det vore lögn att säga något annat. Men har också gett mig en hel del livserfarenhet och insikter.

Som en del av min födelsedag firade/belönade jag mig själv genom att åka upp till Stockholm och hälsa på min bästa vän Anna, och min självutnämnda “extramamma” Brita samt ett kort men själavärmande besök i Nyköping på vägen hem hos Katarina med familj. Jag hade önskat mig bensinpengar av Sven och Siv vilket jag fick och jag hade några fantastiska dagar som jag kommer leva länge på. Skönt att ha så bra vänner. Förutsättningarna för att jag skulle orka var ju att jag på de ställena jag stannar på, kan slappna av och vila. Men det tar ändå lång tid att återhämta mig efter en sån lång utflykt. Men såååå värt!

Min födelsedag firande jag med släkten helgen efter. Jag hade bakat för mig mycket avancerade bakverk; piña colada cupcakes. Mysigast var att få en liten egen pysselstund med mina syskonbarn. Men självklart kul att träffa varenda en. ❤️

1543484418723

Snapchat fil

fredag, november 9th, 2018

Hej vänner.

Jag lyckades lägga upp en snapchat fil. 😅

😀🤣Ja, jag måste ju få bjuda lite på mig själv…

För en som har svårt att somna  och sover dåligt kan en vibrerande gnisslande vinkelslip 6.30  i örat kännas… Något jobbig 😅🤕💩

Men de verkar inte sluta så lika bra att gå upp och gå ut med Bender….

 

Huh… MEN. Det är fredag idag, och jag ska träffa Åsa på lite scrapbooking – julkort.

Här är mitt första julkort jag gjort i år.

IMG_20181108_122707_058

Men iår har nog varken jag eller Åsa ork eller råd att stå och sälja på julmarknad  Tyvärr för det är väldigt roligt tycker jag att göra det …

Ha en fin dag. Kramar

Kulturkursen

måndag, november 5th, 2018

Hej vänner.

Jag går just nu en kurs som kallas det inte helt enkla smidiga namnet; kulturunderstödd rehabilitering

Det är iallafall roligare än vad det låter. Det är ett gäng tanter och jag, som träffas 2 gånger i veckan under ca 3 timmar och gör olika saker enligt programmet.

PhotoEditor_20181103_094321752

Kulturella kreativa saker som keramik, dans, “grön slöjd”, och skrivar övningar med författare. En gång var vi till och med på teater.

Det är roligt, men tanterna är ganska oregelbundna i sin närvaro. Vi ska normalt vara 8 stycken, men det har nog aldrig hänt utan det brukar max vara 3 stycken per tillfälle. Jag och en Birgitta är stammisarna. Varje gång dricker vi också kaffe, som en viktig del av kursen 😁

Men nu är det inte många gånger kvar och efter det vet jag inte vad som är tanken… Men ska träffa min läkare Magnus i början av december och då får vi kolla läget. Ja det är via vården, min rehabsamordnare Jennifer var det som presenterade kursen för mig. Det är liksom en kurs inför att börja arbetsträna, för långtidssjukskrivna. Att komma ut regelbundet, att träffa folk på ett positivt sätt (kanske kan vara svårt att föreställa sig men har en varit sjukskriven länge så är det lätt att utveckla viss folkskygghet, samt att man känner sig osäker och rädd för att testa nya saker). Allt vi gör på kursen är helt utan krav och man får göra efter sin förmåga. Finns också alltid möjlighet att gå ifrån och vila i olika vilrum.

Som ni förstår passar denna kurs mig mycket bra. Kreativt “testa på” och kaffedrickning är helt i min smak. ☕🍫🎭🎨🍁😍

 

 

Van selfie-fotograf

torsdag, oktober 18th, 2018

Hej vänner, ni som orkar hänga kvar i denna tysta vrå…😁

Tänkte bara kika in och säga hej med en het bild på mig 😜😅

PhotoEditor_20181018_211523267

Det är roligt när man är så van att ta selfies nu så att till och med dem man råkar ta av misstag också kan bli intressanta, eller som denna, ett sensuellt uttryck som ni ser😁 Benders rygg skymtar också nedtill i bilden.

Återkommer snart med lite mer text, och berättar vad som händer i livet. Kramar tills dess 😊

Höstbad

måndag, september 17th, 2018

Hej vänner.

Hösten är här, med svampar och bär. Så brukar mamma sjunga. Och ja, its a fact. Det är höst. Det kan fortfarande bli varma sköna dagar…. men nätterna är kalla nu. Jag tror många tycker det är skönt med höst nu efter denna extrema heta sommar.

Men en som inte fått så stark höstfeeling ännu det är Bender. Idag simmade han i en sjö. En sjö som heter ett fint namn nämligen Vidöstern strax utanför Värnamo. Själv tror jag faktiskt inte jag kommer bada mer i år. Inte för att jag egentligen tycker att det är för kallt, utan på grund av ständigt återkommande urinvägsinfektioner. Dumt att chansa då. Men lovar inget. Blir suget för stort sååå 😜😊❤️

1537220407083

Kram frånVero❤️

Sommaren 2018

fredag, augusti 31st, 2018

Hej vänner

Bloggen finns kvar, och jag med – trots brist på livstecken 😉 Min dator är inte så pigg längre, och att blogga från min inte heller fullt friska mobil är onekligen rätt omständigt.

En hel sommar har redan flugit förbi och mycket har hänt förståss. Jag har fortsatt att hänga med Tomas nere utanför Värnamo. Så jag och Bender har varit en hel del hos honom i sommar. Varannan vecka blev det fullt ös för då kommer hans tre döttrar som är fulla i bus och stim men även mys som tur är…

Här kommer en top 5 lista på sommaren 2018 bästa happenings.

  1. Alla de, ja vad det känns som; 100tals badtillfällen. Bender har varit med en del också och badat. Men mest har jag badat med tre tjejer som heter Freja, Siri och Astrid.
  2. Semestervecka i Blekinge. Vi hyrde ett hus strax norr om Ronneby och därifrån åkte vi både till Ronneby, Karlskrona och Karlshamn och badade. Karlskrona är min favoritstad, Men vackrast var nog en badplats på ön Karö.
  3. En riktigt skön dag hemma i Jönköping med bad i Vättern med min vän Roula. Sen kom Patrik och Miranda 😊 mysigt häng på stranden och lek i vattnet.
  4. Hamburgerfest hos mig med Tomas och tjejerna, Samt Janet Patrik och Miranda. Egengjorda hamburgare med cheddarost, inlagd gurka, massa olika dressingar och grönsaker, sommar-ale-folkis att dricka eller flädersaft med sugrör för dem som det passade bättre till. 😉
  5. Fyndat supersnygg och skön baddräkt på Damella i Mullsjö. Riktigt kornblå och med bra passform. Den baddräkten har fått flitig användning. I Vättern, i Rusken och i havet bland annat.

 

1535728130431 (mer…)

Het sommar

måndag, juli 30th, 2018

Hej vänner

Värme. Extremt långvarig värme med torka som följd och massor av negativa konsekvenser av det. Detta på individuella, nationella och globala plan. Behövs inte sägas så mycket mer om det. Det är iallafall få som kan förneka effekten av människans påverkan på miljö, naturresurser och utsläpp med mera. Hoppas iallafall att det får flera att rösta på partier som har för avsikt att göra det som går att göras innan för mycket är försent.

Val i år ja… suck. Mätningarna ser ju inte så positiva ut. Tänker såklart på SD, som verkar ha stort stöd. Det kommer jag skriva mer om är tanken, men mitt bloggande har ju blivit gaaaaanska glest. 😅 Hoppas få lite (ytterligare) hjälp av Christian, min datanerdvän. Tills dess, ha det så bra som ni kan <3


 4472

Det har blivit sommar

söndag, juni 17th, 2018

Hej vänner

Jag har försökt fixa mitt bildredigeringsprogram men inte lyckats än. Trots att jag har fått hjälp av flera personer och inte minst Johan som skicka en ny (ny för mig) version av programmet via posten. Det är väldigt frustrerande. Men jag har inte helt gett upp helt än.

Sen jag skrev sist har pappa S blivit pensionär, Miranda har lärt sig räkna och kan massa färger, Levina och Lovelea mina brorsbarn har fått en lillasyster, Leia har fyllt 12, Stefan Löfven har varit i Mullsjö och hållt tal om vikten av demokratin, Kroatorpet har äntligen blivit ett fik igen, Bender och jag har badat massor och jag har börjat dejta en kille från Värnamo. 😉

Så med andra ord har det hänt lite grann. Dessutom har det blivit sommar. De flesta doppade sig innan det ens hade blivit Juni för det har varit så varmt. Jag har badat flera gånger i vättern och i Åsasjön. Jag hoppas att jag någon gång under sommaren får chansen att bada i havet också. Men den enda planen och förhoppningen jag har är att åka upp till Sörmland (tror jag landskapet blir) i Gnesta för där har nämligen Brita, hon jag hälsade på Ekerö i April, ett sommarhus dit hon gärna vill att jag och Bender ska komma och hälsa på. Om jag gör det hoppas jag kunna kombinera det med ett besök i Nyköping också hos Katarina och Olov. Men vi får se hur det blir med allt. Både min ekonomi och fysiska ork är kraftigt begränsad och den mesta tiden spenderar jag i min säng med värktabletter. Men är glad för det lilla jag ändå klarar av. Är fortfarande glad att jag kom upp till Stockholm och tänker på hur roligt jag hade där. Är glad för att jag har Bender som gör att jag kommer ut varje dag och att jag för noooza på hanz nooooz. ❤🐶❤

Ligger ju fortfarande efter med alla bilder men ja, hoppas det löser sig med det. Har ju några bilder på mobilen också, nedan är lite från bla nationaldagen med Janet, Ryfors med Bender, morgondosen av mediciner så jag kommer upp ur sängen en stund, skolavslutning m Leia och Johnny, bad med Bender och gunga med Miranda och hennes ständiga följeslagare “katten” 🐱😁.  Kram så länge!

1529225310210

Sippor

lördag, maj 19th, 2018

Några av säsongens finaste sippbilder.

IMG_3674a

IMG_3676a

IMG_3746a

 

IMG_3756

IMG_3926a

Valborgsmässoafton

fredag, maj 18th, 2018

Hej vänner

Min dator är tydligen gammal. Den har förvisso fått en del uppgraderingar av bla Johan, Jacke och Johnny under åren men den kan vara över 15 år(!). Minns ej ens. Såå… vissa saker börjar krångla och nu tyvärr Photoshop där jag redigerar alla bilder hit till bloggen samt en hel del annat. Bildredigering är en av mina bästa mentala avkopplings sysslomål och ett av mina största intressen. Men trots mycket tappert försök till hjälp av Christian via teamviewer gick det inte att få igång PS. Så nu frågade jag Johan och han sa att han kan ordna en ny och tom något nyare version av PS via sitt jobb (lagligt).

Jag tror det är operativsystemet som krånglar, alla dessa tvångsuppdateringar. Det är faktiskt rätt anmärkningsvärt att fler och fler program, system och appar inte längre ger en ett val utan har sk automatiska uppdateringar. På några få, kan man fortfarande välja att man vill uppdatera manuellt men tom dem har en tidsfrist, därefter blir det en automatisk uppdatering.

Konsekvensen av detta för mig förutom den uppenbara frustrationen, är att under tiden när jag inte har PS, kommer jag nog i huvudsak lägga upp bilder och blogga från mobilen. Men min mobil har också stora brister, främst att pekskärmen inte har någon känsel nedersta 1,5 centimetern. Det innebär att jag inte kan använda vissa program som inte kan rotera, och bli liggande så att säga. Ett stort problem just nu är att Instagrams senaste  (tvångs- men ej automatiska)- uppdatering inte är roterbar och “godkänn”-knappen är såklart på nedre 1,5 cm. Så måste försöka komma på ett sätt att lösa det, annars tar de bort mitt konto om jag förstått det hela rätt.😱

Teknik. Jag vet inte. De är både kärlek och hat ibland. Frustration. Minst sagt.

Nåväl. Har ju försökt komma ikapp lite med bloggandet och alla faktiskt väldigt fina bilder jag tagit nu under våren. Men på mobilen hade jag lite från Valborgsmässoafton. Vitsippor såklart, det är ju vitsippornas högsäsong under valborg oftast. Jag gjorde inget särskilt på valborg. Åkte hem till Mullsjö och hängde med föräldrarna med Bender. Pappa H gjorde goda räkmackor och vi kollade på film. En mysig dag/kväll helt enkelt.

1526603624409

Dagens lärdom
Försökt lära mig lite om "Kulturell appropriering" Det betyder någonting i stil med att en person eller ett företag som tillhör en kultur av hög status anammar någonting från en kultur av lägre status. Högst status har ju vår kultur här i västvärlden. Så ett exempel på kulturell appropriering skulle kunna vara när en vit person av västerländsk kultur och utseende har dreadlocks, som ju är av afro/jamaicanskt ursprung vars kultur har lägre status. Samma sak med företag som säljer tex maskeraddräkter bla och förlöjligar eller förenklar en kultur och bygger fördomar och i förlängningen rasism. Men det finns många olika åsikter i frågan och inte minst vad gäller vad som är ok och inte ok. Men läste i bloggen "vardagsrasismen" (kan inte länka här men googla så hittar ni) en ganska bra sammanfattning om hur man kan undvika "KA" "En tumregel är helt enkelt att vara försiktig med att använda kulturella attribut en ser att personer från kulturen inte själva kan använda utan att möta fördomar och rasism. Kan inte de använda sina egna kulturella attribut bör nog inte du göra det heller." Intressant och man bör lära sig mer om detta!
Webbshop
Min och mammas blogg- och webbshop för lantlig romantisk inredning!