Endometrios
oktober 2020
M T O T F L S
« feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Arkiv
HÅLLBART fiske

Archive for the ‘Vardag’ Category

Medier

fredag, februari 1st, 2019

Hej vänner

Jag vet inte hur det blir med denna blogg i framtiden. Problemen med min dator och fotoredigeringsprogrammet ledde till att jag sällan satt vid datorn nu under hösten och vintern. Men sen bytte jag ju mobil också och här finns ju extremt många möjligheter att ta bilder i olika program och ett oändligt antal fotoredigeringsappar. Dock är det inte samma sak och många utav apparna är ju mer åt det lekfulla hållet som snapchat eller annat som jag använder, och/eller “förskönande” som bleker hyn, förstorar ögonen och gör en smalare (!) mm. Alltså det skulle jag kunna aktiva diverse blogginlägg om, hur sjukt det är i många led, men lämnar det för nu.

Det jag vill komma till är att även om mobilen och bildredigeringsapparna på många sett gör det enklare att blogga, är är iaf för mig, en blogg inte gjord för den  sk snuttifiering av allting som mobilanvändandet leder till. Alltså vem orkar ens skriva en längre text på mobilen? (jag gör det förvisso just nu) ?

Mobilen passar bättre till insta stories, snapchatklipp och messenger och liknande. Där går det snabbare, integration m följare/vänner sker mer direkt och så då även responsen, eller bekräftelsen.

Bloggandet har jag, utan att säga att det är så generellt, använt till längre texter för jag väldigt ofta ändrar och omformulerar texten allteftersom jag skriver. Jag kommer ofta på saker eller kommer till insikt, kan dra paralleller mm. Det ger mig tid till reflektion och eftertanke. Likaså bilderna  är ofta tagna med omsorg, urval gjort, redigering och beskärning så den ska passa bloggen.

Ni förstår min poäng tror jag.

Blogg och stationär dator – längre och mer genomtänkta bilder och texter.

Insta stories mm och mobil – korta direkta bilder och texter

Inget av det är något rätt eller fel i sig, men i ett samhälle med allt högre tempo och stress, ett oändligt medieutbud där hjärnan alltid är mätt på intryck blir dessa snabba medier en logisk del i utvecklingen.

Detsamma gäller mycket runt i kring oss, inte minst nyhetsuppdateringen och hur folk bara radar upp några rubriker och clickbaites för att på kortat tid möjligt skaffa sig en uppfattning om något. Långa välskrivna artiklar med noga angedda källhänvisningar lönar sig inte att skriva då de kanske både snabbt blir oaktuella, och få läser mer än några rader, innan nästa rubrik, messenger eller reklam för den delen, har vunnit kriget om din uppmärksamhet. Så kan en komma in på en annan debatt, nämligen den om källkritik, fake news och sambandet med tex populistiska partier. Men så långt orkar jag inte skriva idag.?

Jag tror att jag kommer fortsätta med bloggandet ett litet tag till iaf, för det ger mig något. Det ger mig utrymme att skriva ner mina tankar och reflektioner.

Men om ni följer mig på tex Instagram har ni nog sett en och annan film på Bender i naturlandskap de sista månaderna. ?

Hej då länge… Och välkommen Februari..

909_530

En månad efter

torsdag, januari 31st, 2019

Hej vänner?

En månad i efterskott kommer bilder från jul och nyår.

Julen spenderades hemma i Mullsjö med föräldrarna och Janets familj.

Nyår var jag hos min kompis Jacke, vars pappa bor i Hjo, så hela egentligen Hjo-gänget var där, samt en nygammal kille som har bott i Japan några år. Han hade med sig sin tjej hem och de bor i Skövde nu. Jag vet inte om hon har fått uppehållstillstånd osv men iaf är det på G. Hon, japanska flickvännen heter Rumiko och hon hade i sin tur med dig två vänner som va på besök från Japan. Så det var jätteroligt att träffa dem. ARIGATO

Bender klarade av Nyåret helt ok. Han och jag spenderade själva tolvslaget nere i Jackes pappas källare I ett torkrum, för där var det som mest ljudisolerat. Men skålade via snapchat med mamma och Janet mm. Det var speciellt men mysigt.

 

De tre övre bilderna är från jul i Mullsjö och de undre från Nyårsafton i Hjo

1546982180414

2018 slut, nytt år, nya förhoppningar

måndag, december 31st, 2018

Kort inlägg medan jag målar naglarna mörkblå, med grönaktigt glitter =)

Gott nytt år kära ni, hoppas att ni har det bra.

Så, 2018, ett år har passerat lite lite snabbare än 2017. Ja varje år känns som det går liiite lite snabbare än året dessförinnan.

2018 om jag ska vara ärlig, tycker jag personligen var ett dåligt år. Självklart hände en del fina saker, men det var totalt sett mer tråkiga.

Mest bäst under 2018 för mig personligen var:

Bender har fått leva och vara frisk och vara vid min sida ytterligare ett år.
Umgåtts med Miranda, en härlig tjej som gör mig glad med sitt busiga leende.
Inget större krångel med försäkringskassan detta år.

Tänker inte gå in på dåliga saker pga att det är nyårsafton. Men kan säga så mycket som att jag tycker det är så sugigt att ge och satsa så mycket på kärlek, relationer och förhållande. När det sen för vilken gång i ordningen visar sig vara … inte onödigt för man lär ju sig alltid något. Men man tappar lite lusten att föröka igen. Denna ihoptejpade söndriga sargade lilla hjärtbit som ändå är en positiv liten skrutt trots allt och fortsätter att slå ivrig att se vad nästa blad kan erbjuda. 2019 hoppas jag erbjuder många glada kärleksfulla färgglada fina blad.

Gott nytt år från mig och Bender

 

39

torsdag, november 29th, 2018

Hej vänner ❤️

Nu är jag 39. Det är mindre än ett år kvar till jag är 40. Skillnaden mellan att vara 20 och 40 är oväntat liten. Då pratar jag om känslan, hur man känner sig.

Den enda skillnaden är att jag är mer erfaren av livet, och därav bitter. No joke. ? Alltså som 20 åring var man onekligen rätt naiv och godtrogen. Rätt galen och härlig också, spontan och rätt knäpp. Well. Nu  – mycket mindre naiv och godtrogen, mindre galen och härlig. Spontan och knäpp är jag dock fortfarande  haha som tur är. Men det är skönt att vara bitter, speciellt vad gäller vissa saker. Det handlar om att man genom livserfarenhet lärt sig säga nej tack till vissa onödigt energikrävande saker som inte ger något tillbaka. Lite mer skin på näsan som det brukar kallas  kunna stå upp för sig själv. Can’t wait to get even more bitter i det fallet. Bry sig mindre om att vara folk till lags och inser att man måste och kan omöjligen bara älskad av exakt alla. Men jag är fortfarande så pass ungdomlig att jag fortfarande helst vill vara det.. Hihi. ?Men det är faktiskt en rätt skön känsla att kunna säga tack men nej tack till något man inte vill, och att säga till någon som kommer med random sexistiskt/rasistiskt/homofobt/annat ointelligent skämt eller uttalande att;det där är inte ok. Sånt kan jag känna mig stolt över och lite glad över mig själv länge.

Att jag de senaste 10 åren varit så hårt och allvarligt drabbad av endon har ju också lett till viss bitterhet, det vore lögn att säga något annat. Men har också gett mig en hel del livserfarenhet och insikter.

Som en del av min födelsedag firade/belönade jag mig själv genom att åka upp till Stockholm och hälsa på min bästa vän Anna, och min självutnämnda “extramamma” Brita samt ett kort men själavärmande besök i Nyköping på vägen hem hos Katarina med familj. Jag hade önskat mig bensinpengar av Sven och Siv vilket jag fick och jag hade några fantastiska dagar som jag kommer leva länge på. Skönt att ha så bra vänner. Förutsättningarna för att jag skulle orka var ju att jag på de ställena jag stannar på, kan slappna av och vila. Men det tar ändå lång tid att återhämta mig efter en sån lång utflykt. Men såååå värt!

Min födelsedag firande jag med släkten helgen efter. Jag hade bakat för mig mycket avancerade bakverk; piña colada cupcakes. Mysigast var att få en liten egen pysselstund med mina syskonbarn. Men självklart kul att träffa varenda en. ❤️

1543484418723

Snapchat fil

fredag, november 9th, 2018

Hej vänner.

Jag lyckades lägga upp en snapchat fil. ?

??Ja, jag måste ju få bjuda lite på mig själv…

För en som har svårt att somna  och sover dåligt kan en vibrerande gnisslande vinkelslip 6.30  i örat kännas… Något jobbig ???

Men de verkar inte sluta så lika bra att gå upp och gå ut med Bender….

 

Huh… MEN. Det är fredag idag, och jag ska träffa Åsa på lite scrapbooking – julkort.

Här är mitt första julkort jag gjort i år.

IMG_20181108_122707_058

Men iår har nog varken jag eller Åsa ork eller råd att stå och sälja på julmarknad  Tyvärr för det är väldigt roligt tycker jag att göra det …

Ha en fin dag. Kramar

Kulturkursen

måndag, november 5th, 2018

Hej vänner.

Jag går just nu en kurs som kallas det inte helt enkla smidiga namnet; kulturunderstödd rehabilitering

Det är iallafall roligare än vad det låter. Det är ett gäng tanter och jag, som träffas 2 gånger i veckan under ca 3 timmar och gör olika saker enligt programmet.

PhotoEditor_20181103_094321752

Kulturella kreativa saker som keramik, dans, “grön slöjd”, och skrivar övningar med författare. En gång var vi till och med på teater.

Det är roligt, men tanterna är ganska oregelbundna i sin närvaro. Vi ska normalt vara 8 stycken, men det har nog aldrig hänt utan det brukar max vara 3 stycken per tillfälle. Jag och en Birgitta är stammisarna. Varje gång dricker vi också kaffe, som en viktig del av kursen ?

Men nu är det inte många gånger kvar och efter det vet jag inte vad som är tanken… Men ska träffa min läkare Magnus i början av december och då får vi kolla läget. Ja det är via vården, min rehabsamordnare Jennifer var det som presenterade kursen för mig. Det är liksom en kurs inför att börja arbetsträna, för långtidssjukskrivna. Att komma ut regelbundet, att träffa folk på ett positivt sätt (kanske kan vara svårt att föreställa sig men har en varit sjukskriven länge så är det lätt att utveckla viss folkskygghet, samt att man känner sig osäker och rädd för att testa nya saker). Allt vi gör på kursen är helt utan krav och man får göra efter sin förmåga. Finns också alltid möjlighet att gå ifrån och vila i olika vilrum.

Som ni förstår passar denna kurs mig mycket bra. Kreativt “testa på” och kaffedrickning är helt i min smak. ☕?????

 

 

Van selfie-fotograf

torsdag, oktober 18th, 2018

Hej vänner, ni som orkar hänga kvar i denna tysta vrå…?

Tänkte bara kika in och säga hej med en het bild på mig ??

PhotoEditor_20181018_211523267

Det är roligt när man är så van att ta selfies nu så att till och med dem man råkar ta av misstag också kan bli intressanta, eller som denna, ett sensuellt uttryck som ni ser? Benders rygg skymtar också nedtill i bilden.

Återkommer snart med lite mer text, och berättar vad som händer i livet. Kramar tills dess ?

Höstbad

måndag, september 17th, 2018

Hej vänner.

Hösten är här, med svampar och bär. Så brukar mamma sjunga. Och ja, its a fact. Det är höst. Det kan fortfarande bli varma sköna dagar…. men nätterna är kalla nu. Jag tror många tycker det är skönt med höst nu efter denna extrema heta sommar.

Men en som inte fått så stark höstfeeling ännu det är Bender. Idag simmade han i en sjö. En sjö som heter ett fint namn nämligen Vidöstern strax utanför Värnamo. Själv tror jag faktiskt inte jag kommer bada mer i år. Inte för att jag egentligen tycker att det är för kallt, utan på grund av ständigt återkommande urinvägsinfektioner. Dumt att chansa då. Men lovar inget. Blir suget för stort sååå ??❤️

1537220407083

Kram frånVero❤️

Sommaren 2018

fredag, augusti 31st, 2018

Hej vänner

Bloggen finns kvar, och jag med – trots brist på livstecken ? Min dator är inte så pigg längre, och att blogga från min inte heller fullt friska mobil är onekligen rätt omständigt.

En hel sommar har redan flugit förbi och mycket har hänt förståss. Jag har fortsatt att hänga med Tomas nere utanför Värnamo. Så jag och Bender har varit en hel del hos honom i sommar. Varannan vecka blev det fullt ös för då kommer hans tre döttrar som är fulla i bus och stim men även mys som tur är…

Här kommer en top 5 lista på sommaren 2018 bästa happenings.

  1. Alla de, ja vad det känns som; 100tals badtillfällen. Bender har varit med en del också och badat. Men mest har jag badat med tre tjejer som heter Freja, Siri och Astrid.
  2. Semestervecka i Blekinge. Vi hyrde ett hus strax norr om Ronneby och därifrån åkte vi både till Ronneby, Karlskrona och Karlshamn och badade. Karlskrona är min favoritstad, Men vackrast var nog en badplats på ön Karö.
  3. En riktigt skön dag hemma i Jönköping med bad i Vättern med min vän Roula. Sen kom Patrik och Miranda ? mysigt häng på stranden och lek i vattnet.
  4. Hamburgerfest hos mig med Tomas och tjejerna, Samt Janet Patrik och Miranda. Egengjorda hamburgare med cheddarost, inlagd gurka, massa olika dressingar och grönsaker, sommar-ale-folkis att dricka eller flädersaft med sugrör för dem som det passade bättre till. ?
  5. Fyndat supersnygg och skön baddräkt på Damella i Mullsjö. Riktigt kornblå och med bra passform. Den baddräkten har fått flitig användning. I Vättern, i Rusken och i havet bland annat.

 

1535728130431 (mer…)

Het sommar

måndag, juli 30th, 2018

Hej vänner

Värme. Extremt långvarig värme med torka som följd och massor av negativa konsekvenser av det. Detta på individuella, nationella och globala plan. Behövs inte sägas så mycket mer om det. Det är iallafall få som kan förneka effekten av människans påverkan på miljö, naturresurser och utsläpp med mera. Hoppas iallafall att det får flera att rösta på partier som har för avsikt att göra det som går att göras innan för mycket är försent.

Val i år ja… suck. Mätningarna ser ju inte så positiva ut. Tänker såklart på SD, som verkar ha stort stöd. Det kommer jag skriva mer om är tanken, men mitt bloggande har ju blivit gaaaaanska glest. ? Hoppas få lite (ytterligare) hjälp av Christian, min datanerdvän. Tills dess, ha det så bra som ni kan <3


 4472

Dagens lärdom
Försökt lära mig lite om "Kulturell appropriering" Det betyder någonting i stil med att en person eller ett företag som tillhör en kultur av hög status anammar någonting från en kultur av lägre status. Högst status har ju vår kultur här i västvärlden. Så ett exempel på kulturell appropriering skulle kunna vara när en vit person av västerländsk kultur och utseende har dreadlocks, som ju är av afro/jamaicanskt ursprung vars kultur har lägre status. Samma sak med företag som säljer tex maskeraddräkter bla och förlöjligar eller förenklar en kultur och bygger fördomar och i förlängningen rasism. Men det finns många olika åsikter i frågan och inte minst vad gäller vad som är ok och inte ok. Men läste i bloggen "vardagsrasismen" (kan inte länka här men googla så hittar ni) en ganska bra sammanfattning om hur man kan undvika "KA" "En tumregel är helt enkelt att vara försiktig med att använda kulturella attribut en ser att personer från kulturen inte själva kan använda utan att möta fördomar och rasism. Kan inte de använda sina egna kulturella attribut bör nog inte du göra det heller." Intressant och man bör lära sig mer om detta!
Webbshop
Min och mammas blogg- och webbshop för lantlig romantisk inredning!